Huwelijk en samenwonen

Als echtscheidingsadviseur zien wij dat er bij het verbreken van een relatie ongewenste situaties ontstaan bij de boedelverdeling. Dit zijn aspecten die op dat moment nog bovenop de ontstane emoties komen. Vaak kunnen deze situaties worden voorkomen als vooraf goed is nagedacht over hoe de financiële kant van de relatie in elkaar wordt gestoken.

Daarbij kunt u denken aan het opstellen van huwelijkse voorwaarden of een goed overdacht samenlevingscontract. Door vooraf goed te kijken hoe u zelf wilt dat bijvoorbeeld uw inkomen of vermogen wordt ingebracht, dan wel ooit moet worden verdeeld kunnen uw wensen vooraf worden vastgelegd in een samenlevingscontract of huwelijkse voorwaarden.

Te laat voor u?

Tegenwoordig kunnen huwelijkse voorwaarden ook tijdens het huwelijk worden opgesteld of aangepast zonder tussenkomst van de kantonrechter. Dat maakt de stap al iets eenvoudiger. Wel is er altijd een goed advies nodig om te voorkomen dat er door de voorwaarden plotseling ongewenste fiscale problemen ontstaan.

Ook moet goed gekeken worden hoe de onderlinge verhoudingen moeten worden vastgelegd of worden bijgehouden om te voorkomen dat de voorwaarden hun kracht verliezen.

Uiteraard bent u daarvoor bij ons aan het juiste adres. Neem vrijblijvend contact met ons op als u meer informatie wilt.